Vermist voortaan elke week op tv

28 december 2012 11:23 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Jaap Jongbloed is vanaf vandaag niet meer om de week, maar wekelijks te zien in het TROS-programma Vermist.

Voorheen was eens in de twee weken een nieuwe aflevering van Vermist te zien. Nu het nieuwe seizoen van start gaat, hebben de makers besloten elke week met een uitzending te komen. Dat vertelt Jaap Jongbloed in de Telegraaf.

Vier bij vier 

Gevolg is dat Vermist voortaan vier vrijdagavonden achter elkaar te zien is, waarna het programma er vier weken tussenuit gaat. Jongbloed: “Die we natuurlijk gebruiken om de nieuwe afleveringen weer mooi in de steigers te zetten.”

Verlopen paspoort

Moeite om het programma elke week te vullen heeft de presentator niet: “Verzoeken om onze hulp blijven binnenstromen. Wat dat betreft, lig er nog genoeg werk voor ons.” Toch gaat het wel eens mis, legt Jongbloed uit: “Een vrouw uit Amerika had ons gevraagd haar Nederlandse biologische vader te zoeken. Het was de bedoeling dat vader en dochter in onze uitzending herenigd zouden worden. Zij had echter een verlopen paspoort en kwam Amerika niet uit. Dat kun je echt niet hebben hoor, zo vlak voor de live-uitzending.”

Lievelingsnicht 

Vanavond gaat het nieuwe seizoen van Vermist van start. Daarin het verhaal van de 73-jarige Wilma, die voor ze sterft graag nog eens haar lievelingsnicht ziet. Jaap Jongbloed probeert de nicht op te sporen en maakt daarbij een bijzondere reis met Wilma.

Meer over