Veronica blij met BBT

Veronica is zeer te spreken over The Big Bang Theory. De zender ging maandag van start met de serie, die in de eerste aflevering gemiddeld 477 duizend kijkers trok.

"Deze cijfers resulteerden in een geweldig marktaandeel van 21,4 procent in de doelgroep Mannen 20 tot 34 jaar en zorgden ervoor dat Veronica op dat tijdstip de tweede zender van Nederland was in de doelgroep 20 tot 49 jaar", liet een woordvoerster weten.

Buurmeisje
The Big Bang Theorie gaat over vier zeer slimme nerds die een nieuw buurmeisje krijgen. Penny, gespeeld door Kaley Cuoco, verandert het leven van het viertal voorgoed.

In Amerika is de serie al een regelrechte hit. De eerste twee seizoenen werden zeer goed bekeken, en meteen werd besloten nog twee seizoenen te maken. De serie is in Amerika bezig met de derde jaargang.

Perfecte aanvulling
De vooravond van Veronica hoefde voor weinig zenders onder te doen in de doelgroep 20 tot 49-jarigen. "Alleen het Achtuurjournaal op Nederland 1 scoorde beter", zegt de woordvoerster. "De serie is hiermee een perfecte aanvulling op de al goedscorende vooravond van de zender, want ook Two And A Half Men blijft een regelrechte hit."

Reageren