Veronica plant Jackass-avond

Op donderdag 28 oktober staat Veronica geheel in het teken van de halsbrekende (don't try this at home!) toeren van de mannen van Jackass.

In het kader van de première van de film Jackass 3D, begin november 2010, zendt Veronica de eerste twee Jackass films en de making-of Jackass 3D uit.

Aanvankelijk begonnen de mannen van Jackass op MTV, waar ze snel furore maakten door hun veelal spraakmakende (of afstotelijke en weerzinwekkende) capriolen. Het programma werd een wereldhit, en niet veel later volgde de eerste bioscoopfilm met de titel Jackass: The Movie.

Altijd meer grappen
In 2006 volgde deel twee, waarin Johnny Knoxville (leider van de club waaghalzen en bedenker van het programma) en zijn team nog meer te gekke stunts, viezigheid en lol lieten zien. Zo laat Johnny Knoxville zich in deze film onder andere lanceren alsof hij een vuurpijl is en wordt een zwerm bijen losgelaten in een volle limousine met ‘Jackassers’ die denken dat ze voor een fotoshoot samen zijn. Op de foto bij dit artikel is te zien hoe Johnny met een gigantische Boa Constrictor worstelt in een ballenbak.

In de derde film zijn de oude bekenden Johnny Knoxville en zijn vrienden Steve-O en Bam Margera weer van de partij. De stunts zullen volgens de waaghalzen nog grootser zijn en de pijngrens zal weer hoger liggen. Daarbij wordt de beleving van de absurde situaties versterkt door het 3D-effect.

Donderdag 28 oktober:
Om 20.30 uur: Jackass: The Movie
Om 22.15 uur: Jackass Numer Two
Om 00.15 uur: Jackass 3D: The Making-Of

Reageren