Veronica start met een nieuw seizoen van Top Gear

21 maart 2013 10:10 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Fans moesten het bijna een jaar zonder Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond stellen, maar vanavond begint Top gear aan een nieuw seizoen. En wel op donderdag!

Ook al is ’s werelds bekendste autoprogramma in een nieuw, flitsend jasje gestoken, presentatoren Richard Hammond, Jeremy Clarkson en James May (v.l.n.r. op foto) zijn in dit negentiende seizoen als vanouds politiek incorrect. In 2011 diende de Indiase overheid nog een officiële klacht tegen de heren in nadat ze het land belachelijk hadden gemaakt in hun India special. Dit lijkt bijzonder weinig indruk gemaakt te hebben op het ­drietal, want alleen al in deze eerste aflevering passeren taboe-onderwerpen als terrorisme, nazi-Duitsland en incest de revue. De BBC blijft achter het trio staan: "Je moet de opmerkingen in Top Gear niet al te serieus nemen. De kijker kent de stijl en toon van de show inmiddels wel en neemt er geen aanstoot aan.”

Auto’s zijn de sterren

Maar de echte sterren zijn en blijven natuurlijk de bolides die ook dit seizoen weer aan uitvoerige tests worden onderworpen. Clarkson neemt vanavond plaats in de Pagani Huayra, een Italiaanse sport­auto ter waarde van om en nabij de 925.000 euro. Dit gloednieuwe type is zo indrukwekkend dat de doorgaans onverstoorbare Jeremy het uitgilt van plezier. Zijn collega James May moet een zwaardere klus zien te klaren. Samen met een nogal onvriendelijke chauffeur stapt hij in een ­Bentley Continental GT Speed om een pittig rallyparcours af te leggen. Dat gaat er verre van zacht aan toe.

Homeland in Top gear

Tot slot neemt acteur Damian Lewis, bekend als Nicholas Brody in de hitserie Homeland, plaats in een betaalbare middenklasser. Lewis blijkt een heuse waaghals te zijn, op vier én twee wielen.

Kijk onderaan de pagina voor een voorproefje van het nieuwe seizoen!

Meer over