Veronica stopt met CQC

Veronica stopt met de satirische nieuwsshow CQC. Het programma van Beau van Erven Dorens (39) wist niet het beoogde aantal kijkers te trekken. Maandag 5 april is de laatste uitzending.

In februari ging Veronica met goede moed van start met het tweede seizoen CQC. Net als het voorgaande seizoen vielen de kijkcijfers echter zwaar tegen. Afgelopen maandag keken slechts 153.000 mensen naar de show van producent Eyeworks.

"De eerste week van het tweede seizoen werd gemiddeld bekeken, maar in de tweede week daalden de kijkcijfers", zegt een woordvoerder van de zender. "We moeten realistisch blijven, we zijn wel een commercieel station."

Rotkastjes
Beau verklaarde eerder dat CQC geen kans heeft gehad zich te bewijzen. Het programma komt volgens hem in ieder land langzaam op gang.

Mensen zouden het programma te snel afrekenen op basis van kijkcijfers: "Je wilt gewoon een programma maken dat elke keer beter wordt. Maar dan gaan mensen de kijkcijfers erbij halen en daar een conclusie aan verbinden, terwijl ze het programma nog nooit hebben gezien. De hele business hangt aan die rotkastjes", zei hij kortgeleden in Televizier.

Nog even knallen
De presentator en zijn mede CQC-reporters balen volgens Veronica enorm van het besluit. "Maar we maken nog twee afleveringen, we gaan nog twee keer knallen. Ze willen het op een goede manier afsluiten."

Reageren