Verrassend talent

Hoeveel talentenjachten zijn er al geweest? Inderdaad, heel erg veel. Van de meeste winnaars hoor je na het einde nooit meer wat. Maar dat is in Groot-Brittannië wel anders...

Als je de opkomst bij Holland's got talent (HGT) bekijkt, haalt dit programma het niet bij de opvallende figuren die in Britain's got talent (BGT) voorbijkomen.

Wie heeft er nog niet van Susan Boyle gehoord? Een niet bepaald aantrekkelijke vrouw betreedt de bühne en het publiek begint al te gieren voor ze één noot heeft gezongen. En inderdaad, toen was het stil...

Niet alleen het publiek, ook de jury stond met de mond vol tanden. En zij niet alleen. De 47-jarige huisvrouw Susan Boyle was in één klap wereldnieuws. Ik vind het allemaal geweldig!

Het mag duidelijk zijn dat mensen met de 'X-factor', het totaalplaatje waaraan alles klopt, niet per se sterren worden. En iemand waarbij dat totaalplaatje helemaal ontbreekt verovert de wereld met haar vocale capaciteiten. Iets waar juryvoorzitter Simon Cowell en de producers van BGT vast ook erg blij mee zijn, want dat wordt cashen!

Maar goede reclame voor de Britse talentenjacht en Simon Cowell zelf is Susans optreden natuurlijk wel. Ondanks het feit dat de zangeres de show nog niet heeft gewonnen, is ze nu al een ster. En mocht Susan niet eerste worden, dan wil Simon vast alsnog een plaat met haar opnemen.

Hij heeft namelijk het volste vertrouwen in haar. Of moet ik zeggen: in haar én zichzelf? ;)

Reageren