Vers bloed in Keyzer en De Boer

De vervelende openbaar aanklager Oostwegel krijgt dit seizoen lieftallige versterking in de vorm van de Nederlands-Turkse persofficier Selma. Deze advocate is oude studievriendin van Sabrina. Niet zo gek dat ze het allebei nogal bizar vinden als in de rechtbank recht tegenover elkaar komen te staan.

De makers kozen voor een openbaar aanklager van Turkse komaf omdat ze vinden dat de serie de tijdgeest moet weergeven. Toch is Selma, ondanks die Turkse achtergrond, in de serie niet anders dan andere advocaten. Dat zei actrice Meral Polat in een interview met TVGids.nl: "In de serie merk je verder zo goed als niets van deze achtergrond. Ze heet Selma en heeft donker haar. Punt."

Waarachtig beeld
Er wordt verder in de serie met geen woord gerept over het feit dat ze van Turkse komaf is. “De producenten wilden een 'zo waarachtig mogelijk beeld van de werkelijkheid' door een Turkse officier van Justitie te nemen. Het meest waarachtig is dan natuurlijk dat die officier gewoon haar werk doet en dat je niet allemaal culturele toestanden krijgt. Dat zou raar zijn.”

Welkom
Meral kwam bij Keyzer en De Boer terecht tussen acteurs en actrices die al een paar seizoenen samen optrekken en goed op elkaar zijn ingespeeld, maar ze werd met open armen ontvangen. “Het was meteen 'welcome to the family'! Iedereen was ontzettend aardig. Vooral Henriëtte Tol (in de serie Nina Bisschot, red.) was heel erg behulpzaam. Ik speelde mijn eerste scènes met haar en ze legde precies uit hoe alles werkte.”

Geboren actrice
Het acteren zat er al vroeg in bij Meral, vroeger zelfs dan ze zelf besefte. “Ik dácht dus dat ik op mijn zeventiende had bedacht dat ik actrice wilde worden, maar mijn tantes en mijn moeder zeggen dat ik al op mijn vierde urenlang voor de spiegel kon staan. Dan deed ik een lap over mijn hoofd en deed ik allemaal verschillende stemmen.”

Reageren