Versterking voor Brandpunt

Verslaggevers Aart Zeeman en Fons de Poel gaan het team van Brandpunt versterken. Dat heeft de KRO dinsdag bekend gemaakt. Eerder berichtten we al dat Wouter Kurpershoek aan de slag gaat voor de nieuwe actualiteitenrubriek.

"Zowel Fons, Aart en Wouter hebben ruimschoots hun sporen verdiend in de journalistiek," vertelt mediadirecteur Taco Rijssemus van de KRO enthousiast. "Bovendien zijn het alle drie echte verhalenvertellers die oog hebben voor de achtergronden van het nieuws."

Buiten spelen
Eerder deze maand werd al bekend dat Wouter Kurpershoek eind juni de overstap maakt van EĆ©nVandaag naar Brandpunt. Hij verlangde ernaar om zelf weer verslag te doen. "Na drie jaar studio, merkte ik dat ik het miste om buiten te spelen," vertelde hij toen.

In de modder
Aart Zeeman nam na bijna dertig jaar dienst ontslag als verslaggever bij Netwerk en journalist bij de NCRV. Hij is blij dat het nieuwe journalistieke programma hem de kans biedt weer modder en inhoud te brengen tot de Nederlandse kijkers.

Aart: "Ik heb jarenlang geroepen dat er bij de publieke omroep meer ruimte moet komen voor diepgaande achtergrondverhalen. Dat journalisten de tijd moeten krijgen om zaken grondig uit te zoeken. Dat niet de waan van de dag en de kijkcijfers de dienst uitmaken. Dat er reportages gemaakt worden waarover je als kijker even mag nadenken."

"Ik ben blij dat dat bij het nieuwe Brandpunt weer kan. Ik ga doen wat ik het allerliefst doe: met m'n poten in de modder de mensen thuis vertellen wat er in de wereld gebeurt."

In het DNA
Fons de Poel begon in 1982 bij de KRO als verslaggever van het 'oude' Brandpunt. Elf jaar later schopte hij het tot hoofdredacteur van de actualiteitenrubriek, waarna hij tot 2006 werkte voor Netwerk. Volgens hem zit een programma als Brandpunt in de genen van de KRO: "Het voelt voor mij natuurlijk als thuis komen. Brandpunt is bij mijn weten de oudste journalistieke televisietitel van het land", vertelt hij.

"Brandpunt zal een modern programma zijn, gemaakt langs de televisiewetten van vandaag. Maar er loopt, vind ik, wel een rechtstreekse lijn tussen het pionierende Brandpunt-team van de jaren zestig en de groep mensen die het programma nu gaat maken. Deze vorm van televisiejournalistiek hoort bij het DNA van de KRO", aldus Fons.

Reageren