Vervolg voor Verborgen gebreken

Verborgen gebreken: de serie heeft amper het daglicht gezien (één aflevering, 600.000 kijkers) of NET 5 heeft al laten weten een tweede seizoen van de serie te bestellen. De makelaarsproblemen krijgen dus hoe dan ook een vervolg.

NET 5 programmadirecteur Karin de Groot legde de keuze uit aan BNR Nieuwsradio. Volgens haar past de serie perfect in de traditie van dramaseries die NET 5 de afgelopen tien jaar heeft uitgezonden. Ze noemde de serie wel ook 'drama van een ander kaliber'.

Drama
"Het is minder light drama en meer écht drama", zo zei ze. De verborgen gebreken die in de serie aan bod komen, zouden meer diepgang krijgen omdat ze niet alleen over de gebreken bij huizen gaan maar ook over de gebreken bij de hoofdrolspelers.

Goede score
De keuze om zo snel al te beginnen aan een tweede seizoen, was niet bepaald een slechte.

Los van het feit dat De Groot aangaf dat het binnen de NET 5-traditie past om series zich te laten ontwikkelen en men bij NET 5 de serie sowieso al erg kon waarderen voordat deze überhaupt werd uitgezonden, trok de eerste aflevering een marktaandeel van 14.2% in de doelgroep van 20 tot 49 jaar. En dat zijn cijfers waar NET 5 wel blij van wordt.

Fragment
Verborgen gebreken gaat over de makelaars van makelaarskantoor Apollo in Amsterdam. Los van het feit dat er nogal wat huizen besproken worden, draait het verhaal toch vooral over het wel en wee van de makelaars zelf. Een fragmentje:Extra:
- hier lees je meer over Verborgen gebreken >>


Reageer!
Wat vond jij van de eerste aflevering van de serie? Is een tweede seizoen realistisch?

Reageren