VI Oranje verslaat WK

Vanaf donderdag 10 juni zendt RTL 7 het programma VI Oranje uit. De op Voetbal International gebaseerde voetbal-talkshow trapt één dag voor de eerste WK-wedstrijd af en loopt tot en met zondag 11 juli, wanneer de finale gespeeld wordt.

"Het WK is het grootste voetbalfeest ter wereld. Als mannenzender en tweede voetbalzender van Nederland willen we daar natuurlijk een bijdrage aan leveren", vertelt Peter Lubbers, programmadirecteur van RTL 7.

"Samen met Eyeworks Sport is het gelukt om straks twee uitzendingen per dag te kunnen maken. We doen dat om de WK-wedstrijden heen. Met VI Oranje bieden we de kijker straks sfeer, voetbalhumor en de scherpste analyses van de Nederlandse tv."

IV Oranje-team
Twee maal per dag nemen Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp plaats op het sfeervolle buitenterras van het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen, met zicht op zon, zee en strand. Het team van VI Oranje wordt aangevuld met prominente (voetbal)gasten. Bekende Nederlandse artiesten treden op om de zwoele zomeravonden af te sluiten.

Wilfred Genee ontkent geruchten
Presentator Wilfred Genee geeft vrijdag te kennen de geruchten rondom het vertrek van collega Humberto Tan helemaal zat te zijn. Naar verluidt zou Johan Derksen, met zijn voetbalblad Voetbal International de sponsor van het gelijknamige programma, ervoor hebben gezorgd dat Humberto vertrok als sportpresentator bij RTL 7.

Humberto Tan en Wilfred Genee in de Europa League. © Nick van Ormondt

Wilfred vertelt in de Coen & Sander Show dat niet Johan, maar RTL 7 heeft besloten dat hij voortaan het vaste voetbal-gezicht van de zender wordt: "RTL 7 kwam op een gegeven moment naar me toe en zei: 'Wilfred, we zouden graag één gezicht voor de sport willen hebben. We hebben Humberto en we hebben jou, en jij doet al Voetbal International'."

Jammer
Volgens Wilfred wist Johan niet eens van het plan om Humberto te schrappen. "Om dan te stellen dat Johan Derksen geëist heeft dat Wilfred Genee al het voetbal gaat doen. Dat is gewoon niet waar."

Wilfred vindt het dan ook jammer dat Tan heeft geroepen dat hij eruit is gewerkt door Johan. "Het zal hem vast niet goed uitgelegd zijn door RTL 7", filosofeert Wilfred. "Ik had hem na de uitzending van Boulevard gebeld en toen zei hij een dag later dat ik had gebeld, en dat ik onderschreef wat hij beweerde. Maar dat is niet zo."

Interesse SBS
Overigens zou SBS interesse hebben getoond om de talkshow Voetbal International over te nemen. Het mediabedrijf zou met het programma een mannenavond willen neerzetten op Veronica. “Ze wilden het overnemen om daar echt een mannenzender van te maken. Dat was toen het idee. Ze wilden een avond maken met Top Gear en Voetbal International”, vertelt Wilfred.

Reageren