VI Oranje wordt late-night talkshow?

De voetbal-talkshow VI Oranje is de afgelopen weken langzaam maar zeker aan een zegetocht bezig. Het programma, gepresenteerd door Wilfred Genee en voetbalkenners Johan Derksen en René van de Gijp, is vooral vanwege de felle commentaren een steeds groter wordend succes met almaar stijgende kijkcijfers. Zó groot dat er nu zelfs een vervolg op het programma lijkt te komen.

Dinsdag praten Genee en Derksen met RTL7 over een verlenging van het succesvolle VI Oranje. Dat zei Derksen in het NCRV-programma Lunch! op Radio 1.

Open deuren
Volgens Johan Derksen wordt er dinsdag met de RTL7-directie gesproken over een talkshow die breder wordt dan alleen voetbal. Door het succes van VI Oranje gaan allerlei deuren open.

Derksen in het radioprogramma: “Twee jaar geleden wilden ze van ons af. Toen moesten we vanuit een bezemkast een programma maken. Maar nu kan alles, er wordt nu serieus gesproken over een tv-show iedere avond."

Twitter-actie
Bert van der Veer, oud-programmaleider van RTL en tegenwoordig regisseur van Pauw en Witteman, vindt dat RTL7 het trio Genee, Derksen en Van der Gijp ogenblikkelijk moet vastleggen. Daartoe heeft Van der Veer een twitterpetitie gestart.

Van der Veer in Lunch: “Ze voldoen aan alle voorwaarden voor een latenight talkshow. Ze zijn prikkelend, ze hebben overal een mening over en, niet te vergeten, de mannen zijn buitengewoon grappig.” Van der Veer vertrouwt erop dat Genee, Derksen en Van der Gijp ook over andere dan voetbalonderwerpen een goede talkshow kunnen maken.

Druk
Overigens moet Derksen nog wel goed nadenken over het eventuele aanbod van RTL. “Het is een belasting die erg zwaar is. Én een blad runnen én dagelijks op televisie, dat is dodelijk,” aldus de hoofdredacteur van Voetbal International.

Reageren