VI Vandaag verkeert in zwaar weer

Als VI Vandaag niet snel hogere kijkcijfers haalt, zou het wel eens van de buis gehaald kunnen worden. Genee en Derksen hebben nog tot het einde van het jaar om zich te bewijzen.

“We zitten nu op ongeveer 150.000/160.000 kijkers en dat moet binnen anderhalve maand wel aantrekken”, vertelt RTL-Baas Erland Galjaard aan BNR nieuwsradio. “Voor het einde van het jaar moeten de kijkcijfers richting omhoog gaan.”

RTL Sport Inside

Het dagelijkse sportprogramma kreeg vorige maand al een make-over, toen de naam veranderde van RTL Sport Inside, naar VI Vandaag. Deel van de wijziging is dat het voortaan alleen nog over voetbal gaat. Sindsdien zijn de kijkcijfers iets hoger, maar nog altijd niet hoog genoeg. 

Aanlooptijd 

Erland geeft toe dat een programma niet van de ene op de andere dag een succes is. “Bij dit soort dagelijkse programma’s op een kleinere zender, leert de ervaring dat je wel aanlooptijd nodig hebt.” VI Vandaag hoort al op eigen benen te kunnen staan, volgens de zenderbaas: “Dit heeft al een hoog instapniveau, omdat Wilfred Genee en Johan Derksen en mensen van de VI er zitten. Dan is het al bekender dan als het van scratch af aan begint.” 

Van der Gijp 

René van der Gijp schiet het VI Vandaag-team in ieder geval niet te hulp. “Die heeft laten weten dat te veel van het goede te vinden. Bovendien willen we de maandag en vrijdagshows uniek houden. En dat zijn ze met René aan tafel.”

Meer over:

Reageren