Victoria Beckham volgt Paula op? (Update)

Nu media in de Verenigde Staten in de ban zijn van het plotselinge vertrek van jurylid Paula Abdul bij American idol, begint de geruchtenstroom op gang te komen over haar mogelijke opvolgers. De eerste naam is er al: Victoria Beckham zou zijn benaderd.

Posh Spice zou voor een relatief korte periode vanaf het negende seizoen van het programma de jurystoel moeten gaan bezetten. Daarmee zijn misschien meteen de geruchten ontkracht dat de programmamakers alleen de relatief onbekende Kara DioGuardi in de jury zouden willen houden.

Maar helemaal zeker is de deelname van Victoria nog niet. Ze is op dit moment nog redelijk druk met een mode-avontuur en heeft nog niet toegezegd. En omdat het slechts geruchten betreft, zullen er nog wel meer namen volgen die op zouden kunnen duiken rond American idol. Wordt vervolgd, dus.

---

Stoppen met Idols via Twitter (bericht 05-06-2009)

Je ontslag als jurylid van de Amerikaanse Idols indienen via Twitter omdat je niet genoeg betaald krijgt... (Voormalig) jurylid Paula Abdul deed het.


"Met pijn in mijn hart, heb ik besloten om niet terug te keren in 'Idol' ... Ik zal het opvoeden van al het nieuwe talent missen, maar bovenal zal ik de show missen die ik vanaf de eerste dag groot heb helpen worden. ... Wat ik vooral wil zegggen, is hoeveel ik de oneindige steun en enorme liefde van jullie (haar followers op Twitter - red.) waardeer. ... Dat was een adembenemende ervaring, vooral de laatste maand. Ik heb zonder twijfel de beste fans in de hele wereld en ik hou van jullie allemaal."

Kara DioGuardi (links) en Paula Abdul - American Idol Kara en Paula...

Opstappen
Met bovenstaande 'tweets' maakte American idol-jurylid Paula Abdul deze week bekend dat ze de jury van het programma na acht succesvolle seizoenen gedag zegt. Maar er gaat een heel verhaal aan vooraf.

Meer geld
De ster zou namelijk voor het nieuwe seizoen een vergoeding van maar liefst 20 miljoen dollar hebben gevraagd. De makers gingen daar niet mee akkoord, maar boden haar wel een loonsverhoging van 30 procent - wat alsnog neerkwam op een totaalbedrag van acht cijfers.

Dat vond Paula echter weer niet genoeg, en na een weken durende impasse in de onderhandelingen maakte ze haar besluit om niet in te gaan op het voorstel van de programmamakers dus via Twitter bekend. En daarmee is Paula's tijd bij American idol voorbij.

Toekomst
In een reactie zeiden Fox, Fremantlemedia en 19 Entertainment, die American Idol maken: "Paula Abdul is acht seizoenen lang een belangrijk onderdeel van de American idol-familie geweest, en we betreuren haar besluit om te stoppen met de show. Ondanks dat ze niet met ons verder gaat, vinden we haar een enorm talent en wensen we haar het allerbeste in de toekomst."

Opvolger staat te trappelen
En is daarmee dan de kous af? Ja. Want toen Paula's manager een maand geleden naar de media stapte met de verhalen dat hij vond dat Paula niet genoeg betaald kreeg, tekenden de programmamakers al een nieuw contract met wat lijkt op haar opvolgster: Kara DioGuardi. De singer/songwriter en allround insider in de Amerikaanse muziekwereld werd in het vorige seizoen al bij het programma betrokken.

Boze tongen bij Amerikaanse gossipmedia beweren dan ook dat men al lang wist dat Paula wel eens dwars kon gaan liggen en dat Kara uit voorzorg al bij het programma betrokken werd.

Hoe dan ook tekenden Paula's oud-collega's (presentator Ryan Seacrest, jurylid Simon Cowell en jurylid Kara DioGuardi) wel al bij, en daarmee is American Idol deel 9 al weer ruimschoots op weg.

Reageren