Vier Kerst met André Rieu - Achtergrond

Walskoning André Rieu geeft een feestelijk kerstconcert in zijn bescheiden optrekje.

André Rieu nodigt heel Nederland vanavond uit voor een intiem kerstconcert bij hem thuis. Via de televisie bent u van harte welkom in het middeleeuwse kasteel(tje) van de sympathieke Limburger. Met een beetje HD is het alsof u echt bij de vioolvirtuoos rond de kerstboom zit in het romantische optrekje in Limburg. 

Wereldgasten

In zijn natuurlijke habitat voert André op deze Eerste Kerstdag 26 van de mooiste kerstklassiekers uit. Dat doet de wereldster natuurlijk niet alleen: hij wordt bijgestaan door zijn Johann Strauss Orkest, de platin tenors, de Australische sopraan Mirusia Louwerse, de Braziliaanse operazangeres Carla Maffioletti, de Zuid-Afrikaanse sopraan Kimmy Skota, het mannenkoor Mastreechter Staar én kinderkoor Sjamaes. Dit bonte internationale muziekgezelschap brengt twee uur lang de prachtigste klanken ten gehore in André’s prachtig versierde tuin - besneeuwd en wel - en in de St. Pieterskerk tegenover zijn huis. Een lust voor het oor.

André Rieu

Om het feest een extra persoonlijk tintje te geven, vertelt de koning van de wals voor zijn open haard hoe hij zelf Kerstmis doorbrengt met zijn geliefden.

Reageren