Viggo Waas over Mixed Up

21 november 2011 09:17 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In de dramaserie Mixed Up moet een nieuwe mannelijke hoofdredacteur de dalende oplage van het vrouwenblad ZIJ weer omhoog krijgen. Om een beetje stevig te staan tussen al die vrouwen, neemt hij ook een nieuwe fotograaf mee, die wordt gespeeld door Viggo Waas.

Hoe zou je je personage omschrijven?
Viggo: Eddy begint als een vrouwendief. Later wordt hij wat rustiger en krijgt hij een relatie met een van de vrouwen op de redactie. Hij is een macho die het niet waar kan maken, zo speel ik hem in ieder geval. Een gevoelig type.

Wat voor serie is Mixed Up?
Ze noemen het licht drama. Het is feel good, er zit humor in en ook emotie. Ik heb de eerste aflevering gezien en was tevreden. En dat ben ik niet snel.

Lees je zelf weleens vrouwenbladen?
Ik heb een tijd een column in Linda. geschreven, en dan las ik het blad ook. Maar vrouwenbladen zijn al dertig jaar hetzelfde toch? Er staan altijd verhalen in over overspel, obesitas, enzovoort. Er zijn maar een paar thema’s die spelen in het leven van vrouwen en daarin ben ik niet zo ge├»nteresseerd. In mannenbladen staat trouwens ook al dertig jaar hetzelfde.

Ben je wel eens langs de feministische meetlat gelegd van Opzij?
Nee, maar ik denk dat ik daar best aardig op had gescoord. Volgens mij is er geen verschil tussen wat mijn vriendin en ik in het huishouden doen. Als het kan, breng en haal ik mijn dochter van school en op maandag heb ik nooit optredens, dus dan ben ik thuis. Ik ga kijken als m'n zoon voetbalt en op zondag snijd ik het vlees.

Hou je van feministische vrouwen?
Mijn moeder is van de tweede feministische golf; ze heeft me opgevoed met het idee dat vrouwen en mannen gelijkwaardig zijn. Maar ik heb een vriendin die twaalf jaar jonger is dan ik en bij die generatie speelt het helemaal geen rol meer.

Heb je dan helemaal geen vooroordelen ten opzichte van vrouwen?
Dat ze over kleine dingen lang kunnen zeuren. De vrouwen die ik ken tenminste wel. Ik maak me liever druk over de grote lijnen.

In de tweede aflevering van Mixed Up: De dames van de redactie zullen het toch moeten zien te rooien met de nieuwe mannelijke hoofdredacteur. Hij wil in ieder geval het nodige veranderen aan ZIJ en dat wordt in de eerste vergadering besproken. Redactielid Bien zorgt voor opschudding wanneer ze oppert dat de hoofdredacteur de aangewezen persoon is om op de cover van het eerste nieuwe nummer te prijken. Naakt welteverstaan.

Meer over