Vijf vragen aan 'MasterChef' Job

Job Hogewoning (22) doet dit jaar voor de tweede keer mee aan MasterChef. Vorig jaar moest hij zijn schort na een paar afleveringen inleveren, maar dit keer behoort hij tot de vier beste kandidaten. Vijf vragen aan de topkok in spe.

Waarom doe je weer mee?
"Waarom niet? Ik zat vorig jaar bij de laatste twaalf en was heel dichtbij. Als je zo'n kans hebt, moet je 'm grijpen. Ook een tweede keer. Ik heb wel even getwijfeld vanwege mijn studiedruk, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad dat ik me weer heb aangemeld. Het is het weer dubbel en dwars waard."

Waar komt je passie voor koken vandaan?
"Eten was vroeger al heilig bij ons thuis, maar pas toen ik in Delft ging studeren kreeg mijn passie voor koken echt vorm. In mijn studentenhuis kon niemand koken en ben ik het uit pure noodzaak maar gaan doen. Dat ontwikkelde zich steeds verder, tot ik ook bij andere studentenhuizen werd gevraagd om te koken. Tegenwoordig ben ik ook in te huren voor kerstdiners."

Hoe heb je dit seizoen van MasterChef tot nu toe ervaren?
"Het is heel intensief. Je bent zoveel met koken bezig, dat je soms even kwijt bent waar je het ook alweer voor doet. Ik kook graag voor vrienden en familie. Dat valt in zo'n programma een beetje weg. Je bent ineens op een andere manier met koken bezig. Het is heel heftig, maar ook ontzettend leuk."

Heb je veel geleerd?
"Heel veel. Snijtechnieken, sauzen maken, smaak in gerechten brengen, letten op de versheid van producten en hoe je die versheid behoudt. Je moet een enorme spons zijn en volledig openstaan voor alle invloeden en kritiek. Je kunt alles gebruiken om dat stapje extra te zetten."

Hoe is de sfeer onderling?
"Heel goed. We hebben allemaal dezelfde passie, dat is een bindende factor. Het is steeds jammer als er iemand moet vertrekken. Natuurlijk willen we allemaal de beste zijn. Maar ik ga liever op mijn bek tegen iemand aan wie ik me kan optrekken, dan dat ik rustig doorwals met dezelfde gerechtjes en op die manier win. Ik hou ervan om de uitdaging op te zoeken."

Lees ook het interview met MasterChef-kandidaat Shemara

Reageren