Vinger aan de pols: Hoe ga je om met tegenslag?

Met afleveringen over ziektes van Bekende Nederlanders is Vinger aan de Pols sinds vorig jaar een nieuwe weg ingeslagen. Natuurlijk is er nog veel aandacht voor de medische kant, maar presentatrice Pia Dijkstra stuurt – mede doordat ze de studio heeft verlaten en op pad gaat met de gast – het programma meer de menselijke kant op.

Het leverde vorig jaar een serie mooie, integere afleveringen op (o.a. Elco Brinkman en Willem Nijholt) en dat schept verwachtingen voor dit nieuwe seizoen, waarin in deze eerste aflevering Nance Coolen centraal staat.

Doorzettingsvermogen
De voormalig zangeres van Twenty 4 Seven en huidig presentatrice van SBS 6 leeft al twaalf jaar met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (beide chronische aandoeningen van het darmkanaal). Op televisie is ze altijd vrolijk en energiek, maar duidelijk wordt dat dit alleen dankzij een enorm doorzettingsvermogen mogelijk is. Nance wordt gevolgd achter de schermen bij de opnames van Dancing queen en op bezoek bij haar ouders.

Stress
Een van de factoren waardoor deze ziektes zich kunnen manifesteren is stress, en daar ligt volgens Nance en haar ouders ook de oorzaak, zo vertellen ze in het programma. Het was niet alleen de grote druk die ze ervoer als zangeres, maar ook de slangenkuil die de muziekindustrie bleek te zijn. "We wisten niet dat er ook zoveel bedrog en stress bij kwam kijken."

Reageren