Viola Holt helpt José Hoebee aan een huis

12 juli 2012 19:42 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na maanden vol tegenslagen is er eindelijk een lichtpuntje voor LUV'-zangeres José Hoebee. Ze heeft woonruimte gevonden in Nederland... Dankzij niemand minder dan Viola Holt!

José Hoebee zit al enige tijd met de handen in het haar.

Ramp op ramp
Door het faillisement van de zaak van haar man Wil zit ze financieel volledig aan de grond. Daar komt bij dat Wil eind juni op 64-jarige leeftijd bezweek aan een ongeneeslijke ziekte. Tel daarbij op dat haar zoon Tom (24) door een medische aandoening ook werkeloos thuis kwam te zitten. Alsof dat nog niet genoeg is, kampt de zangeres met een zware burnout waardoor ze amper tot niet kan optreden.

Uitkering
Dat de nood hoog is, bleek vorige week toen Privé onthulde dat José na acht jaar in het Belgische Lommel te hebben gewoond uit haar huis wordt gezet. Ze wil terug naar Nederland zodat ze tenminste een uitkering kan krijgen. Aan het eind van het artikel werden lezers die een betaalbare woning in de Randstad wisten opgeroepen José en haar zoon te helpen. Die hulp kwam vandaag in de vorm van Viola Holt. Het oud RTL-gezicht, eerder deze week al in het nieuws, plaatste het volgende bericht op haar Facebookpagina.

Suggesties
Lieve vrienden, ben geschokt door het trieste verhaal van Jose Hoebee in de Privé. Heb makelaar Vlaanderen hier in Muiderberg gebeld en hij heeft woonruimte voor haar zoon Tim en hondje Toontje. Ze komt zeker in aanmerking voor uitkering en huursubsidie. Hij weet dat Jose maar 500 euro huur kan betalen. Maar ik heb haar telefoonnummer niet. Iemand van jullie suggesties????

Stroomversnelling
Daarmee kwam de zaak in een stroomversnelling. Nog geen half uur later kon Viola op Facebook melden dat ze niet alleen het nummer van José al had, maar dat ze de oud LUV'-zangeres én de makelaar ook al gesproken had. Daarmee had José binnen 2 uur een huis. 

Welverdiend drankje
Viola, die in april vorig jaar wat betreft interviews een algehele persstop afkondigde, zette nadat alle hectiek achter de rug was het volgende op Facebook: "Pff op 4 kinderen gepast, de hele middag was gevouwen, billen en snotneuzen afgeveegd, boterhammen gemaakt, twee ijskasten schoongemaakt, boodschappen gedaan, huis voor Jose Hoebee geregeld, en telefonisch interview met Shownieuws gehad. Dus welverdiend drankje bij Het Rechthuis....!"

Meer over