Vlaamse Oh Oh Cherso geschrapt

De Belgische zender VTM (België 2) heeft definitief besloten om de Vlaamse versie van Oh Oh Cherso niet uit te zenden. De serie gaat de vuilnisbak in.

In Nederland trok Oh Oh Cherso gemiddeld 1,4 miljoen kijkers. Zo'n kijkcijferhit wilde VTM ook wel, maar nadat de nieuwe directie van de zender de serie eerst al uitstelde is nu besloten de reeks helemaal niet uit te zenden.

Imago
Officieel is de reden dat de reality-reeks niet binnen het profiel van de zender past, maar twee Belgische kranten hoorden van interne bronnen binnen de zender dat VTM vreest voor imagoschade. De acht Genkenaren die voor de Vlaamse versie van Oh Oh Cherso feest vierden op het Griekse eiland Chersonissos, kregen het nieuws donderdagmiddag te horen.

Job opgezegd
Deelnemer Nader Annab, bijgenaamd King Abusex, reageerde geschokt in de krant Het Belang van Limburg:. „Het is verschrikkelijk, ik heb mijn job zelfs opgezegd om te kunnen meedoen. We hebben 21 leuke dagen beleefd. Maar als je dan uiteindelijk moet vernemen dat al die opnames voor niets zijn geweest dan doet dat pijn.”

Drugs en doden
De angst van VTM komt waarschijnlijk voort uit een artikelenreeks over reality-tv die het Belgische televisie-blad Humo vorige maand publiceerde onder de naam '15 jaar drugs en doden'. Daarin schetst het blad een beeld van drugsgebruikende crews, manipulatie, gebrekkige begeleiding van kandidaten en wurgcontracten.

Rechtszaak
Verschillende partijen zijn naar aanleiding van de artikelen rechtszaken begonnen tegen Humo en de ex-medewerkers van reality-programma's die uit de school zijn geklapt.

Vuilnisbak
RTL 5 wilde Oh Oh Cherso graag overnemen van de Zuiderburen, maar VTM laat weten de serie aan geen enkele partij te verkopen. Hij gaat de vuilnisbak in.

Reageren