Voetbal International scoort weer

De RTL 7-voetbaltalkshow Voetbal International heeft maandagavond een kijkcijferrecord gebroken. Die avond stemden 704.000 kijkers af op de gesprekken van Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Gijp en (in dit geval) gast John van den Brom.

Het vorige record van het programma was 684.000 kijkers, op 22 november 2010.Dat is uitgezonderd de speciale WK-uitzendingen van het programma, afgelopen zomer. Die uitzendingen vormden wel de grote doorbraak voor het programma, omdat toen de uitspraken van vooral Derksen en Van der Gijp opeens grote hits op videowebsite Youtube werden.

Verjaardagscadeau
Johan Derksen vierde afgelopen maandag zijn verjaardag, live in de uitzending. De inmiddels 62-jarige hoofdredacteur werd hierin gefeliciteerd door onder anderen Wesley Sneijder, Willem van Hanegem en Mario Been.
 
Peter Lubbers, programmadirecteur RTL 7, is blij met het record: "De maandag is een belangrijk fundament voor RTL 7. Van de vooravond met 'Politie Op Je Hielen' en 'Operation Repo' tot de late avond met 'Voetbalfans' en 'De Beste Voetballers Ooit' wordt alles goed en steeds beter bekeken. Maar de kers op de verjaardagstaart is natuurlijk 'Voetbal International'. Het aantal kijkers blijft gestaag groeien. Voor het eerst hebben we nu meer dan 700.000 kijkers. Een nieuwe mijlpaal op de verjaardag van Johan!”

Reageren