Voetbal International waarschijnlijk dagelijks op TV

Vanaf januari 2012 zal Voetbal International waarschijnlijk dagelijks op TV te zien zijn. Dat vertelde hoofdredacteur en presentator Johan Derksen vanochtend aan radiozender Q Music.

Op dit moment wordt Voetbal International twee keer per week uitgezonden, op maandag en vrijdag. Vanavond gaat het programma weer van start, na een zomerstop.

Volgens Derksen zijn er twee pilots opgenomen voor een dagelijkse versie van Voetbal International, met twee verschillende teams.  "Je moet het dan zien als een soort RTL Boulevard, waarbij het team ook steeds wisselt. Het gaat over voetbal, want daarover kun je altijd wel wat melden, maar ook over het nieuws. Het verschil tussen Studio Voetbal en Voetbal International is dat er bij Jack van Gelder bijna op een wetenschappelijke manier over voetbal wordt gesproken. Het gaat over 'in een punt spelen' en statistieken. Wij maken gewoon grapjes, alsof we in de kroeg praten over voetbal. Wij staan dichterbij de kijker dan Studio voetbal. Bij RTL is men dolenthousiast over de pilots. Er wordt nu gezocht naar sponsors. Als alles doorgaat begint de dagelijkse uitzending in januari ."

Beluister hier het gesprek van Johan Derksen met Gijs Staverman.

 

Meer over:

Reageren