Voorlopig geen 24-film

Teleurstelling voor de fans: het lijkt erop dat een film als vervolg op de serie 24 er voorlopig niet in zit. Filmmaatschappij 20th Century Fox zou een compleet script afgewezen hebben. Daarmee is de film opeens weer maanden van enig productieproces verwijderd.

Het afwijzen van het script was opvallend want het werd geschreven door Billy Ray, die onder meer ook het script voor State Of Play voor zijn rekening nam. Ray schreef het script dusdanig dat de film zou aansluiten op de serie, maar ook los te bekijken was voor die mensen die de serie niet gevolgd hebben.

Het Amerikaanse Entertainment Weekly sprak Howard Gordon, uitvoerend producent van 24. Die verklapte: "Voor zover ik weet, is de film uitgesteld. Er wordt wel gepraat over een nieuwe aanpak. Tony Scott (de regisseur, red.) is in gesprek met Kiefer (Sutherland, die hoofdpersonage Jack Bauer speelt). Dus men heeft het er nog steeds over."

Open einde
De serie 24 stopte in de Verenigde Staten in mei van dit jaar, na acht seizoenen. De 24-koek was echter nog niet helemaal op, en fans van de serie zouden graag alsnog een soort einde zien. Daar kwam dus het idee voor een film vandaan. Nu lijkt het er echter op dat 20th Century Fox niet zomaar toe gaat geven aan ieder script dat de filmbonzen onder hun neus krijgen, en daarmee is een komst van die film nog niet zo zeker.

Eerder zei Kiefer Sutherland zelf al over de film: "We wilden graag een definitief einde voor Jack Bauer. En omdat we al langer de intentie hebben om een bioscoopfilm te maken, laten we het laatste seizoen wel een beetje zó eindigen dat dat aansluit bij een film." Een groot verschil daarbij is echter wel dat één aflevering van 24 normaal gesproken real time was, maar dat dat bij een 24-film natuurlijk allemaal wat gemakkelijker gemonteerd kan worden zodat het hele verhaal in twee uur zou passen.

Maar zover is het dus nog lang niet. Eerst maar eens een script erdoor krijgen bij Fox.

Reageren