Voormalig PVV-Kamerleden doen boekje open over Wilders in AVRO-documentaire

21 mei 2014 13:21 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De lijst met fractieleden van de Partij voor de Vrijheid wordt steeds kleiner. Voormalig PVV-Kamerleden stappen één voor één op. In Wilders Wereld vertellen ze hun verhaal.

Sinds 2010 verliest Geert Wilders steeds meer fractieleden die er geen zin meer in hebben om deel uit te maken van zijn partij. Ook zijn er leden waar Wilders zelf blijkbaar niet zo veel zin meer in heeft. De een stapt op, de ander wordt weggestuurd en is daarmee van de kieslijst verdwenen.

Kijkje in de partij

In de documentaire Wilders Wereld geven de oud-PVV-Kamerleden een kijkje in het reilen en zeilen van de partij die Geert Wilders in 2005 oprichtte en sindsdien leidt.

Geschiedenis

Toen de PVV in 2010 opeens van 9 naar 24 zetels ging, waren er veel nieuwe mensen nodig om de stoelen in de Kamer te vullen. De PVV gaf zelfs gedoogsteun aan Rutte I, waardoor de nieuwelingen meteen in het centrum van de macht belandden. Nadat Hero Brinkman opstapte, liet Geert Wilders het kabinet vallen en volgden er meer afhakers.

Verhalen over Wilders

In Wilders Wereld blikken voormalig politieke vrienden van Geert Wilders terug op deze roerige tijd in de politiek. Wilders staat de pers niet vaak te woord in praatprogramma’s en brengt niet veel over zichzelf naar buiten. In deze documentaire krijgen we verhalen te horen die meer over hem vertellen. Onder andere Hero Brinkman, Louis Bontes en Richard de Mos doen hun verhaal.

Wilders Wereld wordt uitgezonden op zondag 25 mei om 21:10 uur op Nederland 2.

Meer over