VPRO en MTNL brengen multiculti-talkshow

Het nu al regionaal opererende tv-bedrijf Multiculturele Televisie Nederland (MTNL) gaat vanaf september samenwerken met de VPRO en het digitale Spirit24. Dat resulteert onder meer in een nieuwe talkshow: Z.O.Z.

In Z.O.Z. praat presentator Anil Ramdas met gasten over thema’s die de multiculturele samenleving raken. Het programma wordt vervolgens herhaald op Spirit24.

Hoofdredacteur Jos Campman noemt de samenwerking met VPRO en Spirit24 een doorbraak: “Op deze manier neemt ons potentiĆ«le bereik fors toe.”

Lokaal en regionaal
Voor lokale en regionale omroepen in de Randstad komt MTNL komend najaar met FullColor, een wekelijks magazine met regionale edities voor Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

MTNL is formeel onderdeel van de publieke omroep en produceert programma’s voor lokale zenders als AT5. De organisatie is onderdeel van het publieke omroepbestel en komt voort uit doelgroep-tv voor Surinamers, Antillianen, Turken en Marokkanen. In 2001 is – in goed overleg met lokale en landelijke overheid – overtuigend de stap gemaakt naar een algemeen multicultureel tv-bedrijf.

Reageren