VPRO test lachband Sorry minister

Sinds enige tijd zendt de VPRO op maandag de comedyserie Sorry minister uit; een bewerking van de Britse tv-hit Yes, Minister uit de jaren '70. Enige kritiek is de serie niet vreemd, onder meer vanwege een lachband die onder de serie is gemonteerd. De VPRO wil daar nu iets aan gaan doen.

Vanwege de aanhoudende kritiek op de 'blikken lach' (zie ook de column van Joep van Deudekom hierover) gaat de VPRO testen wat beter gewaardeerd wordt: een aflevering met lachband, en dezelfde aflevering zonder lachband.

Op de website van de omroep kunnen kijkers vervolgens stemmen wat ze beter vinden, en de meeste stemmen gelden na afloop.

Waar en wanneer
De vierde aflevering van Sorry Minister - Beheer, Beleid & Big Brother zal maandag 28 september op Nederland 3 worden uitgezonden.

De aflevering mét lachband zal tegelijkertijd op het digitalE kanaal HumorTV 24 te zien zijn. Op internet zullen beide afleveringen te zien zijn. Kijkers kunnen vervolgens online stemmen welke aflevering het beste was.

De meeste stemmen gelden
"Zo kunt u zelf uw mening vormen wat de leukste manier is om naar Sorry minister te kijken. Uw stem voor het verdere uitzenden van de aflevering met, dan wel zonder lach, kunt u uitbrengen op de VPRO website. En dan is het heel simpel: de meeste stemmen gelden", zo schrijft de VPRO op haar site.

Reageren