Vraag: 'Komt Spoed ooit terug?'

Van het kersverse lid Roosmarijn kregen we de vraag of de tv-serie Spoed, in Nederland uitgezonden door de TROS, ooit nog terugkomt. Dat was meteen een goede eerste vraag voor het Televizier.nl Expertpanel!

Wie verschillende fansites in de gaten houdt, krijgt de indruk dat er veel verwarring is over het terugkeren van de ziekenhuisserie. Dat blijkt echter niet nodig.

Uitzendschema
Na even met de Tros gebeld te hebben, kreeg ik van een communicatiemedewerker te horen dat de TROS het programma in ieder geval niet in het uitzendschema heeft staan. Dus helaas voor de fans: zowel herhalingen als nieuwe afleveringen staan daar in ieder geval voorlopig niet op de agenda.

Toekomst
Na contact met VTM, de zender die de serie in Vlaanderen uitzond, bleek verder dat Spoed op dit moment niet in productie is en dat dus nieuwe afleveringen voorlopig niet aan de orde zijn. Er zijn ook geen plannen bekend over de toekomst.

Wel een klein lichtpuntje, om met de woorden van de communicatiemedewerker van VTM te spreken: "Je weet nooit wat de toekomst brengt". Dus een vervolg is niet helemaal uitgesloten!

Wat is Spoed?
Spoed is een Vlaamse ziekenhuisserie die gemaakt werd voor de Vlaamse commerciële zender VTM. De TROS kocht de serie voor uitzending in Nederland, en de laatste aflevering was in Nederland in 2008 te zien.

In de serie zijn de helden het medische personeel van een Eerste Hulp (spoed-)afdeling van een ziekenhuis. Ze proberen uit alle macht om iedere dag weer levens te redden, terwijl ondertussen hun persoonlijke levens ook een belangrijk deel van de serie vormen.

Reageren