Vraag | Waar is Loenatik?

Loenatik was vroeger een populaire (jeugd)serie... Maar wat is ermee gebeurd?

Het onderwerp van deze week:
De serie Loenatik

De vraag van Meinke:
Waar is Loenatik gebleven?

De situatie
Loenatik was tot 2001 bij de VPRO te zien. Hoewel het eigenlijk een jongerenserie was, trok de serie ook een volwassen publiek. Een medewerkster van de afdeling jeugdprogramma’s van de VPRO weet ons te vertellen dat er, helaas, helaas, geen plannen zijn voor een remake of voor continuering van de serie.

Wat doen ze nu?
De acteurs zijn inmiddels een dagje ouder en zijn met andere projecten bezig. Zo is ‘Bep’ (Karin van Holst Pellekaan) schrijfster en sinds 2006 ambassadeur van Stichting Varkens in Nood. Andere acteurs zijn vooral in film-, televisie- en theaterproducties te zien.

De Majoor (Martin van Waardenberg) en Dokter Doolittle (John Buijsman) werken natuurlijk nog samen in de reclames van een niet nader te noemen bouwmarkt... Dat zeg ik!

Het antwoord
De kosten van de serie waren bovendien redelijk hoog en met de verminderde geldstroom die tegenwoordig bij de VPRO binnenkomt, is het vrij onwaarschijnlijk dat er nieuwe afleveringen opgenomen zullen worden over de bewoners en werknemers van de psychiatrische inrichting Zonnedael.

Goed nieuws
Als fan hoeft Meinke gelukkig niet helemaal af te kicken. De serie stopte weliswaar in 2001, maar is nog vele malen herhaald én er is in 2002 een film uitgekomen onder de naam Loenatik the Moevie. Op televisie hoeven we de oude afleveringen in ieder geval dit voorjaar niet te verwachten.

Over een herhaling later dit jaar kon nog geen definitief ‘ja’ of ‘nee’ worden gegeven. Heel waarschijnlijk is het niet. Wel zijn alle drie de seizoenen van de serie op dvd verkrijgbaar: op vpro.nl/winkel kunt u ze kopen.

Reageren