Vraag: Waarom worden series zo onbeholpen uitgezonden?

Grey's Anatomy, CSI, House... Wij Nederlanders smullen ervan: Amerikaanse hitseries. Ook Televizier.nl-gebruiker Espen-07 kijkt er graag naar, maar vraagt zich wel af waarom Nederlandse zenders de series zo onbeholpen uitzenden.

Vooral het afwisselend uitzenden van nieuwe afleveringen en herhalingen is voor de kijker erg verwarrend. "Dat was de reden dat ik bij het vierde seizoen van House op SBS ben afgehaakt, want er was geen touw meer aan vast te knopen", aldus Espen-07.

Verwarring
Die vraag/opmerking krijgen wij wel vaker van onze leden, dus we vinden het hoog tijd om eens op onderzoek uit te gaan. We bellen SBS. De woordvoerder heeft een vermoeden waardoor de verwarring is ontstaan: soms worden er namelijk twee seizoenen van één serie tegelijkertijd uitgezonden.

House
Op dit moment kun je bijvoorbeeld dinsdagavond kijken naar het derde seizoen van House, terwijl twee dagen later op donderdag seizoen vijf wordt uitgezonden. Dit komt omdat de serie Flashpoint op zijn einde liep en werd opgevolgd door de derde reeks van House, terwijl op dat moment seizoen vijf ook al werd uitgezonden.

Seizoen drie
Binnenkort is het in ieder geval afgelopen met de onduidelijkheid rond House, want aanstaande donderdag wordt de voorlopig laatste aflevering van seizoen vijf uitgezonden.

Mensen die op dit moment de derde reeks aan het volgen zijn, moeten wel even opletten: vanaf volgende week zijn er op zowel dinsdag als donderdag nieuwe afleveringen van dit seizoen te zien.

Reageren