Vrienden en collega's over Michael

Het feit dat poplegende Michael Jackson vrijdagnacht (Nederlandse tijd) aan een hartaanval overleed is hét nieuws van de dag. Over de hele wereld zijn fans in diepe rouw. Ook vrienden en collega's uit Hollywood hebben geschokt gereageerd op de dood van de King of Pop. Een overzicht.

Lisa Marie Presley (was van 1994 tot 1996 met hem getrouwd): "Mijn hart breekt als ik denk aan zijn familie en kinderen, die alles voor hem waren. Dit is op alle vlakken een enorm verlies. Ik heb er gewoon geen woorden voor."

Madonna: "Ik kan maar niet stoppen met huilen. Ik heb Michael Jackson altijd enorm bewonderd. De wereld heeft een van de grootste sterren aller tijden verloren, maar zijn muziek zal altijd voortbestaan."

Quincy Jones, produceerde onder meer Thriller en Bad: "Ik ben enorm aangeslagen door dit onverwachte en tragische verlies. Dat Michael zo plotseling van ons is weggenomen op zo'n jonge leeftijd... Ik kan er nog steeds niet bij. Ik heb vandaag mijn broertje verloren en een deel van me is met hem meegegaan."

Brooke Shields, actrice en goede vriendin: "Mijn vriend Michael was een buitengewone artiest, vriend en een bijzonder mens, die veel heeft bijgedragen aan de wereld. Ik sluit me aan bij zijn familie en de fans; ik rouw om dit grote verlies, maar hou ook de herinnering aan wie hij was in stand."

Martin Scorcese, gevierd filmregisseur en maker van Michaels video Bad: "Tijdens de opnames van Bad sloeg ik steil achterover van zijn talent. Michael was ongelooflijk professioneel en fantastisch om mee samen te werken; een échte artiest. Het zal nog wel even duren voor ik aan de gedachte gewend ben dat hij er niet meer is."

Steven Spielberg, gevierd filmregisseur: "Zoals er nooit meer een Fred Astaire, Chuck Berry of Elvis Presley zal opstaan: zo zal niemand Michael Jackson ooit kunnen evenaren. Zijn onwaarschijnlijke talent, maar ook de publiekelijke hoogte- en dieptepunten in zijn leven: het maakte van hem een legende."

Reageren