Vrijdag Jubileumquiz DWDD

Het VARA-programma De Wereld Draait Door bestaat alweer vijf jaar. Meer dan 900 afleveringen maakte het team van DWDD inmiddels en voor deze bijzondere gelegenheid wordt voor één keer achterom gekeken.

DWDD heeft in vijf jaar tijd talloze opmerkelijke, ontroerende en hilarische gesprekken, memorabele Jakhalzen-interviews, bijzondere bandjes, Lucky TV’s, Fokke en Sukke’s, gedichten van Nico Dijkshoorn en pareltjes uit de TV Draait Door voortgebracht.

Uit al die fragmenten worden in een speciale jubileumweek compilatie-uitzendingen samengesteld, maar eerst is er op vrijdag 21 mei ‘De Grote Jubileum Quiz’.

Quizzen maar!
Op 21 mei is de laatste uitzending van het seizoen en die staat volledig in het teken van het vijfjarig bestaan. Vaste tafelheren en –dames Jan Mulder, Beau van Erven Dorens, Halina Reijn, Hugo Borst, Yvon Jaspers, Arie Boomsma, Giel Beelen, Jort Kelder en Prem Radhakishun spelen ‘De Grote Jubileum Quiz’ onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts.

Er is muziek en de kijker wordt, naast een bijdrage van de Jakhalzen, Lucky TV en Fokke & Sukke, getrakteerd op de beste TV Draait Door Aller Tijden.

Aansluitend in de week van 24 tot en met 28 mei, wordt in vijf compilatie-uitzendingen teruggeblikt op het beste uit vijf jaar DWDD. Tafelheren en -dames en vaste gasten geven daarbij commentaar op specifieke momenten die hen zijn bijgebleven, dan wel diepe indruk hebben gemaakt.

Sinds 3 mei is op een speciale jubileumsite het beste van de Jakhalzen te zien, een samenvatting van de allereerste uitzendingen in 2005 én het gloednieuwe onderdeel De Muziek Draait Door, een webapplicatie waarin alle optredens en extra opnames terug te vinden zijn en aan een persoonlijke playlist kunnen worden toegevoegd. Daar hebben bezoekers ook gestemd op het beste TV Draait Door-fragment aller tijden.

Reageren