Vroege editie Shownieuws mag weer wat langer duren

22 november 2012 15:38 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Shownieuws gaat terug naar de originele lengte van een half uur, in plaats van een kwartier.

Nu het weer wat beter gaat met Shownieuws, mag de vroege editie weer wat langer duren, liet een woordvoerder van SBS weten: “Het programma ontwikkelt zich goed, dus we willen het weer naar de oorspronkelijke lengte gaan terugbrengen.“ Hiermee wordt de inkorting van twee maanden geleden, van 30 naar 15 minuten, teruggedraaid.

Nieuw team

De kijkcijfers van het showbizzprogramma vielen de afgelopen periode behoorlijk tegen, vandaar dat de zender in oktober ingreep. Een gloednieuw team en een vers logo later krabbelt Shownieuws er weer een beetje bovenop. De nieuwe gezichten van de vroege editie zijn Jim Bakkum, Brigdet Maasland, Beau van Erven Dorens en Hidde van Warmerdam.

Trauma Centrum

Vanaf 1 januari gaat de nieuwe lengte in, en dat heeft gevolgen voor de rest van de programmering. Shownieuws zelf blijft staan om 19.20 uur, maar als gevolg van de langere uitzending is er geen tijd meer voor het uur durende Wegmisbruikers. Vandaar dat SBS 6 het verkeersprogramma vervangt door Trauma Centrum, dat slechts een half uurtje duurt.

Meer over