Vroege Vogels schenkt Willem-Alexander en Máxima eigen bijenvolk

Het programma Vroege Vogels heeft een honingbijenvolk geschonken aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gaat om zachtaardige bijen.

Het ’volk van Oranje’ al bestaat uit duizenden werksters, darren en een koningin en werd op landgoed de Horsten aan Willem-Alexander en Máxima geschonken. In totaal ontvangt het Koningspaar drie bijenvolken. Twee kasten staan op het Koninklijk landgoed de Horsten. Het derde bijenvolk staat in de tuin van Paleis Noordeinde.

Imker Pim

Volgens imker Pim Lemmers zijn de bijen van een zachtaardige soort. Het is familie van de bijen die Vroege Vogels de afgelopen jaren met imker Lemmers heeft grootgebracht. Wereldwijd gaat het de laatste jaren slecht met zowel de wilde bij als de honingbij. Om de neerwaartse spiraal te doorbreken, vraagt Vroege Vogels continu aandacht voor het probleem.

In de aflevering van Vroege Vogels van dinsdag zien we hoe de bijenkasten worden klaargemaakt voor het transport naar de Horsten en hoe het koninklijk paar de kasten officieel in ontvangst neemt.

Reageren