Vrouw boos op Wegmisbruikers

Op zich is het niet zo verwonderlijk dat iemand ooit nog eens stappen zou ondernemen, maar nu gebeurt het wel op een heel interessante manier. Een vrouw die in het programma Wegmisbruikers van SBS 6 in beeld is gebracht, gaat het programma voor de rechter slepen.

Volgens Nanda Beumer uit Kootwijkerbroek is haar privacy door de makers van Wegmisbruikers namelijk flink geschonden. De vrouw was zelf niet in overtreding toen de programmamakers haar filmden (het ging om een van haar huurders). Desalniettemin werd een gefilmde verkeersovertreding door de politie afgehandeld op Nanda's erf.

Promo
Nanda wilde niet dat haar priv├ęterrein in beeld werd gebracht door de programmamakers en bemoeide zich met de zaak. Ze verzocht de cameraploeg om te vertrekken (met een hooivork in de hand).

Hooivork
Leuke beelden, moeten ze bij SBS gedacht hebben, en ze monteerden Nanda prominent in een promo van het programma als 'boze boerin met hooivork'.

Privacy
Haar gezicht was wel met blokjes onherkenbaar gemaakt, maar de de opnames was zo duidelijk dat de boerin de dagen erna werd platgebeld en gesmst in de veronderstelling dat ze met haar hooivork de politie zou hebben bedreigd.

Geschonden privacy
"Zakenrelaties, familie, vrienden en kennissen: iedereen liet weten dat zij mij herkend hadden. Ik werd platgebeld en gesmst", zo stelt Nanda. Ze stapt nu dan ook naar de rechter om haar claim dat haar privacy geschonden is, bevestigd te zien worden.

Reageren