Vrouw Emile Ratelband keurt deelname Sterren Springen Schans af

De 64-jarige Emile Ratelband is een van de deelnemers in het nieuwe schansspring-programma van SBS 6, tot grote onvrede van zijn vrouw.

Dat de positiveitsgoeroe aan Sterren Springen Schans meedoet staat wat hem betreft al vast, al denkt zijn vrouw daar heel anders over. “Ze wil het niet hebben”, zegt Ratelband in het AD. “We hebben er ruzie over gehad, maar ik had al tegen de producent gezegd dat ik het zou doen.”

Saaie ambtenaar 

Emile vindt dat hij nog fit genoeg is om de grote sprong te wagen en rekent dan ook op alle steun van zijn partner. “Als ze niet wil dat ik op m'n oude dag nog eens mijn grenzen verleg, dan had ze niet met mij moeten trouwen, maar met één of andere saaie ambtenaar”, redeneert hij. 

‘Zware bovenkant’

Als de deelnemerslijst compleet is, starten de opnames van het spraakmakende programma in januari. Een paar maanden later komt Sterren Springen Schans op de buis. Een deel van Nederland houdt alvast zijn adem in, want meedoen is niet zonder risico’s. Ratelband is zich daar als geen ander van bewust: “Je bent in het nadeel als je een zware bovenkant hebt. Nou, die heb ik”. 

Reageren