VTM schrapt Paul de Leeuw’s Manneke Paul

Paul de Leeuw keert in het najaar niet terug op de Vlaamse zender VTM. De tv-zender schrapt zijn programma Manneke Paul.

Het besluit om Paul de Leeuw in België van de buis te halen is een verassende keuze. In maart won Manneke Paul nog de Vlaamse Televisiester voor het beste entertainmentprogramma. “De VTM-programmabazen die tot voor kort nog onzeker waren of ze De Leeuw één dan wel twee keer per week met zijn talkshow op Vlaanderen moesten loslaten, hebben nu alsnog beslist om de Nederlander een jaar vrijaf te geven”, schreef Het Laatste Nieuws.

VTM zegt 'Dag Manneke Paul'

Volgens VTM is het besluit niet genomen naar aanleiding van alle commotie over Paul de Leeuw. “Daar ga ik geen uitspraken over doen. Wat VTM heeft beslist is: dit najaar doen we niets. De beslissing is ook in samenspraak met De Leeuw genomen. Voor onze najaarsprogrammering is het wegvallen van Manneke Paul, dat twee avonden per week te zien was, geen groot probleem. Er staan veel nieuwe programma’s gepland.”

Misschien volgend jaar weer terug

VTM had Paul de Leeuw wel graag het komend voorjaar op de buis gezien. “Voor het voorjaar van 2014 hadden we Paul wel kunnen gebruiken, maar hij is dan in Nederland bezig met een intense theatertournee.” Wellicht dat De Leeuw eind 2014 weer terugkeert op de Vlaamse zender.

Reageren