Waar is Anastasia geblevem?

De moord op de Russische koninklijke familie op 17 juli 1918 is in mysteries gehuld. Was het gezin wel écht dood? Hun ontzielde lichamen zijn immers nooit getoond. En wat is er waar van de bewering van één van de schutters, dat de jongste dochter Anastacia de aanslag zou hebben overleefd?

Alle prinsessen droegen die onheilspellende nacht een met juwelen gevuld korset onder hun nachtjapon. Altijd handig, mochten de Romanovs om geld verlegen zitten. Maar die nacht diende het korset als een soort kogelvrij vest voor Anastasia.

Mysterie
Toen in 1991 negen lijken werden gevonden in Siberië (waar de Romanovs destijds in ballingschap leefden) werd het mysterie rond de dood van de prinses alleen maar groter. Want DNA-testen wezen uit dat het hier ging om tsaar Nicholas, tsarina Catherine, drie dochters en vier bedienden. Waar waren Alexei en Anastasia gebleven?

Zoektocht
In deze reportage volgen we de zoektocht van wetenschapper Anthony Falsetti. Hij hoort dat er twee lichamen zijn gevonden, niet ver van de plek waar de familie lag. Zijn dit broer Alexei en zus Anastasia?

Spannend
Hoewel de uitkomst vorig jaar al bekend is geworden (maar dat nieuws zou je gemist kunnen hebben) blijft deze documentaire spannend tot de laatste minuut.

Reageren