Waar is Elvis? scoort dramatisch

Arme Gordon en Jamai. Hun nieuwste programma Waar is Elvis? had een grote tv-hit moeten worden, maar is in plaats daarvan een gigantische flop. Vrijdag werd de show met 278.000 kijkers nog slechter bekeken dan de week ervoor.

Met 383.000 kijkers scoorde de eerste uitzending al zeer teleurstellend. Deze week raakte de show meer dan 100.000 zieltjes kwijt. Daarmee is Waar is Elvis? een van de slechtst scorende prime time RTL 4-shows aller tijden.

Kwestie van smaak
Het is een grote teleurstelling, waar niemand een goede verklaring voor heeft. Jamai vermoedt dat mensen Elvis gewoon niet zo leuk vinden. De zanger op Radio 538: "Het heeft misschien toch te maken met dat mensen niet zo van Elvis houden. Als je niet zo van fonduen houdt, ga je ook niet fonduen. Het is toch een beetje de smaak. Het is een hartstikke leuk tv-programma en ik vond het heel erg leuk om te doen. Jammer."

Geen interesse
Ook programmadirecteur Erland Galjaard geeft Elvis de schuld. "Het valt behoorlijk tegen, mag je wel zeggen. Maar een echte verklaring hebben wij natuurlijk ook niet. Ik vind het geen slecht gemaakt programma, helemaal niet. Maar kennelijk hebben de mensen nu geen interesse in Elvis Presley."

Optimistisch
Maar Waar is Elvis? blijft zoals het is, twittert producent Paul de Leeuw. "Ik denk dat we het zo laten. Of van Elvis misschien Michael Jackson maken?" Flop of geen flop, Paul blijft optimistisch. "De vlag blijft in top hoor! Niks halfstok."

Reageren