Waar is Henkjan Smits toch gebleven?

In het begin van het talentenjachttijdperk was Henkjan Smits de koning. Maar zijn ster op televisie is al een tijdje gedoofd. SBS heeft laten weten voorlopig geen geschikt programma voor hem te hebben. En daar is Henkjan het niet mee eens. 

Hij had zichzelf graag in de jury zien zitten van Vrienden van Amstel zoeken Kroonjuwelen, waar het beste nummer uit de Nederlandse popgeschiedenis wordt gekozen. „Ik was verbaasd dat ik niet ben gevraagd. Dat programma is me op het lijf geschreven. Ik denk dat het een gemiste kans is voor de zender, want ik had iets toegevoegd”, zegt de vijftigjarige presentator in het AD. „Ook Het Beste Idee van Nederland past blijkbaar niet langer bij me. Daar ben ik van afgehaald. Ik was nog niet klaar met Het Beste Idee, maar goed, Het Beste Idee blijkbaar wel met mij.”

X-Factor
Toch is Henkjan er van overtuigd dat er nog een toekomst voor hem is weggelegd bij SBS. „Dat verwacht ik. Mijn huidige contract loopt tot maart 2014. Maar het geeft inderdaad te denken dat ik voor Kroonjuwelen ben gepasseerd.” Maar mocht SBS hem toch de wacht aanzeggen, dan is er voor Henkjan geen man overboord. Hij geeft tegenwoordig heel succesvol coaching aan bedrijven. „De Business X-Factor Strategy Bootcamp heet het. In twee dagen laten we hoger management de x-factor van hun bedrijf ontdekken.”

Lees ook:
De Vrienden van Amstel Zingen Kroonjuwelen 

Reageren