Waldemar Torenstra waarschuwt beginnende acteurs

27 juni 2013 13:53 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Waldemar Torenstra ziet vaak gebeuren dat acteurs hun financiële zaken niet op orde hebben. Daarom nam hij het initiatief voor het boek Een Hard Spel vol met tips en trucs.

“Op de toneelscholen word je opgeleid tot een goed acteur, maar wat soms vergeten wordt, is dat je daarna ook zelfstandig ondernemer bent", vertelt de Divorce-acteur in de Spits. "Acteurs weten vaak echt niet wat hun rechten zijn, waardoor heel wat inkomsten aan hun neus voorbij gaan.” En om dit probleem aan te pakken heet hij het initiatief genomen voor het boek Een Hard Spel.

Boekje vol tips en trucs

Het boek is een soort gids met tips voor onderhandelingen, maar waarschuwt ook voor eventuele valkuilen. Er staan tips in, trucs en zijn eigen ervaringen. Ook staan er verhalen in van ‘Gijs Scholten van Asschat, Monique van de Ven, Dirk Zeelenberg, maar ook Vanessa Henneman, een agent’. “Het is natuurlijk fijn dan veel agenten jouw werk uit handen nemen, maar dan is het alsnog belangrijk om te weten wát ze dan voor jou moeten doen.”

Financiën zijn ook belangrijk

Waldemar denkt dat zijn collega’s vaak nogal naïef zijn of juist hun kop in het zand steken. "Ik geloof dat je, als je mooi wilt spelen en alles voor je spel wil kunnen doen, dat je dan een rustige omgeving voor jezelf moet creëren. Dat je je geen zorgen hoeft te maken over de financiële kant, omdat alles gewoon goed geregeld is.”

“Dit boek is dan ook geen schreeuw om meer geld of een financieel gidsje, maar iets waar je van kunt leren”, sluit hij af.

Meer over