Wat als alles anders was in Grey's Anatomy?

2 April 2012 14:26 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

We zien hoe de levens van de artsen eruit hadden gezien als hun levens nét even wat anders waren gelopen.


Grey's anatomy loopt inmiddels acht seizoenen. Om sleur te voorkomen, doen de makers zo nu en dan iets geks. Zo was er vorig jaar een musicalaflevering te zien, waarin de dokters ineens in gezang uitbarstten. De aflevering van vanavond is ook weer een tikkie anders dan je gewend bent.

Parallel universum
Terwijl Meredith adoptie
dochter Zola in bed stopt, vraagt ze zich af hoe haar leven eruit zou hebben gezien als haar moeder nooit alzheimer had gehad en zij Derek nooit was tegengekomen. De rest van de aflevering speelt zich af in een soort parallel universum dat er had kunnen zijn. 

Als... dan...
„In de schrijverskamer bedachten we steeds meer dingen die anders zouden zijn als Meredith een gelukkig persoon was geweest”, vertelt bedenkster Shonda Rhimes in een interview. Als Meredith een fijne jeugd had gehad met een gezonde Ellis Grey als moeder en Richard Webber als liefhebbende stiefvader, zou niet alleen haar eigen leven er compleet anders hebben uitgezien, blijkt vanavond.

McDreary
Een optimistische Meredith zou zich hebben verloofd met een al net zo blije en sukkelige Alex. April Kepner zou haar beste vriendin zijn en ze zouden zich samen storen aan de ambitieuze feeks Cristina. Ellis Grey zou het hoofd van
het Seattle Grace ziekenhuis zijn, waardoor Miranda Bailey haar mond nooit zou durven opendoen en nog steeds verlegen en onderdanig zou zijn. Lexie Grey zou in de goot zijn beland. Derek zou nog gevangenzitten in een ongelukkig huwelijk met Addison. Zijn bijnaam zou niet McDreamy zijn, maar McDreary (‘somber’).

Klopt niet
Als Callie Erica Hahn nooit had ontmoet, was ze hartchirurg geweest en zou ze getrouwd zijn met de getraumatiseerde Owen. Hoewel ze in de alternatieve wereld samen drie kinderen hebben, zijn ze niet gelukkig. En dat geldt eigenlijk voor alle personages: het klopt simpelweg niet. Alle artsen bewandelen vanavond een ander pad, maar uiteindelijk loopt alles toch zoals het moet lopen.

Keuzes
Sommige dingen zijn nu eenmaal voorbestemd. „Welke keuzes je ook maakt in het leven, sommige dingen komen hoe dan ook op je pad”, zegt actrice Sara Ramirez, die de rol van Callie speelt. „Je kunt niet ontsnappen aan je lot.”

Grey's Anatomy, dramaserie 20.30 NET5

Meer over