Wat betekent het winnen van The Voice Kids? - Achtergrond

Jonge talenten staan te trappelen om hun zangkunsten te laten zien in een nieuw seizoen van ‘The Voice Kids’. Maar hoe gaat het met de winnares uit de eerste serie?

De ene talentenjacht is nog niet afgelopen of de volgende staat alweer in de startblokken. Vanavond is de eerste aflevering van The Voice Kids te zien. Hieraan mogen kinderen van 6 tot en met 14 jaar meedoen. Marco Borsato, Angela Groothuizen en Nick & Simon, de coaches uit de eerste serie, zijn ook dit jaar van de partij. Wendy van Dijk en Martijn Krabbé nemen de presentatie voor hun rekening.

Succesvol

Vijf weken lang vinden de 'blind auditions' plaats en krijgen de jonge artiesten de kans om de jury te overtuigen. Daarna volgen er drie afleveringen met The Battle. Elke week is het team van een andere coach aan de beurt. Op vrijdag 15 februari wordt tijdens de finale duidelijk wie de volgende jonge ster van Nederland wordt. Afgelopen jaar was The Voice Kids erg succesvol. Gemiddeld keken er per aflevering meer dan 2 miljoen mensen naar de muzikale kids. Wat is er sindsdien met de finalisten van de eerste serie gebeurd? Televizier zocht het uit.

Finalist

De toen nog 13-jarige Fabiënne Bergmans werd uitgeroepen tot eerste winnares van The Voice Kids. De pupil van Angela Groothuizen won een platencontract en een videoclip bij 8ball music, het platenlabel
van John de Mol.  Ook kreeg de jonge zangeres een studiebeurs en een reis naar Disneyland Parijs. Samen met actrice Salma Hayek opende Fabiënne in maart de festiviteiten rond het 20-jarig bestaan van het pretpark. Sinds haar winst gaat het goed met Fabiënne. Binnenkort speelt ze een bijrol in de film Spijt, naar het gelijknamige boek van Carry Slee. Ze speelt een zangeres in een band. In november kwam er een ING-reclamespot met de tiener op televisie.
Fabiënne mag dan al flink aan de weg timmeren op muziekgebied, de gewonnen studiebeurs van 10.000 euro gaat ze niet gebruiken voor muzikale scholing. De zangeres vindt dat ze ook wel iets anders moet kunnen, als haar zangcarrière mislukt. Ze wil waarschijnlijk iets met visagie gaan doen.

Meer jonge sterren

Fabiënne nam het tijdens de finale op tegen de winnaars van de andere twee coaches.  Vajén van den Bosch was de kandidate van Marco Borsato. Zij speelt nu de jonge Fiona in de musical Shrek. Dave Dekker deed namens Nick en Simon aan de finale van The voice kids mee. Hij bracht een eigen album uit: Dit ben ik.

Reageren