Wat je ziet ben je zelf

Dyanne Beekman (36) is terug bij RTL 4 met het nieuwe programma Wat je ziet ben je zelf. Hierin helpt ze ingedutte echtparen die zichzelf en hun relatie hebben verwaarloosd aan een nieuw uiterlijk, in de hoop dat ze elkaar opnieuw vinden.

Dit lijkt verdacht veel op Trinny & Susannah undress...

"Dat heb ik nog nooit gehoord! Zo ben ik ook helemaal niet op
het idee gekomen. In Passion for fashion stond de vrouw centraal; dat hoorde bij de zender. Maar op straat werd ik vaak aangesproken door vrouwen die vonden dat hun man ook wel wat hulp kon gebruiken. Tegenwoordig strandt één op de drie huwelijken, mede doordat mensen zich niet meer zo bewust zijn van zichzelf en van hun leven."

"In mijn werk zie ik veel carrièrevrouwen die overdag in mooie kleren rondlopen, maar zodra ze thuiskomen, doen ze hun haar in een paardenstaart en trekken hun joggingbroek aan. En de mannen zijn net zo erg! Ik heb dus echt een maatschappelijk
gevoel bij dit programma."

Trinny & Susannah zouden vooral verstand hebben van mode en niet van relaties. Jij?

"Toen ik dit programma aan RTL voorlegde, vonden ze het echt bij
me passen. Maar hun eis was wel dat er een relatietherapeut ging meewerken. Dat is Barbara Nanninga. Zij kijkt naar de relatie; ik let op de individu. Dat doe ik al jaren. Iedereen denkt dat ik alleen op kleren let, maar als imagostylist kijk ik naar hoe mensen in hun vel zitten. Ik heb altijd gezegd: je kunt wel nieuwe kleren aandoen, maar daar verander je niet door."

En, heeft je aanpak effect?

"O ja! Het stel uit deze eerste aflevering voelt en ziet elkaar weer! Ze keken elkaar aan en de vonk sloeg weer over. Ik ben vrij nuchter, maar nu heb ik echt gehuild van geluk. Al kijkt er niemand naar mijn programma, mijn missie is al geslaagd bij dit stel."

Je verwacht half mei je eerste kindje. Hoe zorg je ervoor dat
jij en je vriend niet indutten?


"Mijn vorige relatie is gestrand omdat ik niet bewust aanwezig
was. Ik weet nu dat ik scherp moet blijven. Maar zolang ik dit
programma doe, blijf ik zeker bij de les. Het is goede therapie!"

Reageren