Wat kijkt... Annelieke Bouwers?

Actrice Annelieke Bouwers is een bekend gezicht uit de BNN-soap ONM, waarin ze al een hele tijd te zien is als Sanne Klein. Wat vindt zij zoal van het medium televisie? Wij vroegen het haar!

Door Irma Tomas

Welk televisiefragment staat op je netvlies gebrand?

"De twin towers. Mijn toenmalige vriendje belde dat er iets raars aan de hand was. Toen ik live het tweede vliegtuig de toren zag invliegen had ik door dat het menens was. Dat maakte grote indruk.

In welke serie zou je wel eens een gastrol willen spelen?

"Vroeger zou ik As the world turns hebben gezegd. Toen oefende ik in de spiegel ook altijd de moeilijke blikken die ze elkaar toewierpen. Nu zou ik zeggen Friends. Het lijkt me heel leuk om een keer komedie te doen."

Waar zap je acuut bij weg?

"Bij platte televizie. Astro tv bijvoorbeeld. Die mensen moeten zich diep schamen dat ze bellers zo in de maling nemen. Hoe durven ze!"

Voor welk programma dat je volgt schaam jij je eigenlijk een beetje?

"Dr. Phil. Het is zo over de top Amerikaans. Heel fout. Maar als ik kijk, blijf ik wel hangen en leef toch altijd met de gasten mee."

Wat vind je het beste programma ooit?

"24. Zo briljant en knap gedaan. Ik ben nu bij seizoen 4. En het is echt niet normaal. Je moet blijven kijken. Zelfs terwijl je eigenlijk allang naar bed had willen gaan."

Reageren