Wat kijkt... Céline Purcell?

Céline heeft het druk. De (musical)actrice staat nog tot eind februari in de theaters met Les Misérables en is sinds een paar weken op televisie te zien in Gebak van Krull. Maar waar kijkt ze zelf graag naar? Tijd om daarachter te komen!

Door Roxanne Vis

Wat is het beste programma dat ooit is gemaakt?

"Toch wel Wedden dat?, denk ik. Wel van vroeger, dus toen Jos Brink het nog presenteerde. Een geweldig amusementsprogramma met al die show, en niet te vergeten bijzondere gasten... Nou ja, dat gaat nu niet meer gebeuren."

En waar is volgens jou de rek wel uit?

"Ik wil een ster worden, ik wil een danser worden, ik wil een zanger worden... Al die talentenjachten: daar ben ik nu toch echt wel klaar mee!"

Welk televisiefragment zal je altijd bijblijven?

"Leontien van Moorsel die tijdens de Spelen van Athene goud won. Dat ze eerst viel en later nog half apathisch van die val die medaille in ontvangst nam; toen zat ik wel te janken voor de tv. Al zal 11 september of de moord op Theo van Gogh me natuurlijk ook altijd bijblijven."

Staan die fragmenten echt op je netvlies gebrand?

"Ja, absoluut. Die vreselijke dingen worden ook gewoon steeds duidelijk in beeld gebracht. Toen ik klein was mocht ik daarom van mijn ouders ook niet naar het achtuurjournaal kijken, hoewel ik gek genoeg toen het idee had dat het allemaal wel meeviel. Maar toch, zulke beelden hakken er toch wel in, ja."

Welke presentator wordt onderschat?

"Tooske. Mensen hebben vaak kritiek op haar uitspraak en doen haar altijd na, maar ik vind dat ze het altijd hartstikke goed doet. Of Daphne Bunskoek, die vind ik ook heel leuk. Misschien wordt die wel onderschat."

Reageren