Wat kijkt Eddy Zoëy?

Onlangs werd bekend dat Eddy Zoëy BNN na tien bijzondere jaren gaat verlaten. Hij verruilt de jongerenomroep voor het iets oudere RTL 5, waar hij vanaf maart de nieuwe datingshow Take me out gaat presenteren. Bij BNN hebben we nog een laatste reeks Nu we er toch zijn van hem te goed. Hoe kijkt de presentator televisie?

Het beste programma allertijden?

"Jay Leno (Amerikaanse talkshowpresentator, red.) vind ik heel goed. Ik ben er zelf ook geweest, voor BNN. Jensen heeft hier in Nederland iets soortgelijks geprobeerd, maar dat werkt hier niet. Dat vind ik ook niet gek."

Waar zap je bij weg?

"Operatieprogramma's vind ik niet lekker om naar te kijken. En als Albert Verlinde over musicals begint, ben ik weg. Oude mannen die rond tafels zitten, zijn trouwens ook retesaai."

Zijn er dingen die je niet mag zien van je vrouw?

"Ha, ik mag alles zien: zelfs porno! Zij van mij ook hoor. Hoewel, Dr. Phil trek ik echt niet."

Welke presentator wordt volgens jou onderschat?

"Steyn de Leeuwe uit Try before you die en eerder al De nieuwste show. Enorm talent."

En wie juist overschat?

"Dat wijf van The weakest link, die Ann Robinson."

Waar is de rek nu wel uit?

"Sportprogramma's, praatprogramma's over sport, opinieprogramma's. En Jensen is een seizoen te lang doorgegaan. Dat was gewoon klaar."

Nog gênante tv-momenten die je met ons wilt delen?

"Ik heb gehoord dat ik veel tenenkrommende tv heb gemaakt. Liegende Hollanders bijvoorbeeld. Bij Nu we er toch zijn vind ik het heel gênant als mensen kwaad worden, in plaats van dat ze gewoon nee zeggen. Dan schaam ik me voor die mensen. En we hebben een keer de blote billen van de cameraman en de piemel van de geluidsman in beeld gebracht. Ook redelijk gênant..."

Reageren