Wat kijkt... EliZe?

Sinds donderdag is EliZe te zien in de nieuwe talentenjacht So you think you can dance. Wij wilden wel eens weten hoe deze zangeres en presentatrice zelf televisie kijkt. Wanneer zapt zij acuut weg?

Bij welk programma zap je meteen weg?
"Bij spelletjes. Alleen Deal or no deal enMiljoenenjacht vind ik leuk. Maar ik hou meer van films en series."

Wat is de ergste blunder die je ooit heb begaan op tv?"
"Omdat ik nog nooit iets live heb gepresenteerd, worden de blunders er altijd uitgeknipt. Maar meestal gaat het om lachaanvallen. De keer die ik me het meest herinner was toen ik Nick en Simon interviewde. Ik stelde een vraag en zij gaven elke keer als antwoord het adres van hun website terwijl dat juist niet mocht. Toen kreeg ik enorm de slappe lach."

Welk tv-programma zou je nog wel eens willen presenteren?
"Een reisprogramma. Al mijn vriendinnen gaan nu op reis, voor de lol of voor een stage, maar daar heb ik geen tijd voor. Vroeger reisde ik ook veel, dus ik ben wel een beetje jaloers. Een reisprogramma zou dus goed uitkomen."

Wat is volgens jou de beste serie of het beste programma ooit?
"24. Ik heb alle seizoenen thuis op dvd. Er gebeurt zoveel. Elke aflevering is een film. Ik kan me de laatste aflevering van het eerste seizoen nog heel goed herinneren. Toen bleek Nina ineens toch slecht te zijn. Daar heb ik erg bij gehuild. Ik ben sowieso gek op series: Lost, Prison break, Desperate housewives. En dan is het ook niet zo dat ze na een keer kijken ergens achterin de kast belanden. Ik kijk alles rustig drie keer."

Voor welk programma dat je kijkt, schaam je je eigenlijk een beetje?
"Ik vind Oprah leuk, maar daar schaam ik me niet echt voor. Ik vind vooral haar interviews met beroemdheden goed. En ik heb ook naar de laatste aflevering van de Gouden kooi gekeken. Maar daar schaam ik me eigenlijk ook niet voor."

Welke presentator wordt volgens jou overschat?
"Ik kan me niet herinneren dat ik een presentator aan het werk zag waarvan ik dacht: 'wat ben jij in hemelsnaam aan het doen?'"

Welke presentator wordt volgens jou onderschat?
"Frits Sissing. Ik vond het dan ook heel goed dat hij van Opsporing verzocht naar Op zoek naar Evita ging."

Reageren