Wat kijkt..... Erik van der Hoff?

Ik ben een serie-junkie. De televisie staat bij ons thuis steevast op Net 5, omdat daar veel goede Amerikaanse series worden uitgezonden.

Is er een programma dat je graag nog eens zou willen presenteren?

"Waar is de Mol?, waarin Johnny de Mol met sterren naar plekken gaat waar ze iets speciaals mee hebben, vind ik een mooi programma. Dat zou ik wel graag een keer willen maken, ik hou zelf ook erg van reizen."

Welk televisiefragment staat op je netvlies gebrand?

"Niet echt een fragment, want het is meer een tijdperk, maar ik kijk soms met weemoed terug naar mijn jeugd. Dat ik in mijn pyjama al helemaal klaar zat voor De fabeltjeskrant. Er waren nog maar twee netten, dus je zat toen nog met zijn allen voor de televisie."

Wanneer zap jij acuut weg?

"Van die sterrenwedstrijden als Sterren dansen op het ijs of Dancing with the stars, daar heb ik niet zoveel mee."

We zullen jou dus niet snel in een strak schaatspakje zien?

"Ik dacht het niet! Hoewel ik moet zeggen dat Wie is de Mol? een ander verhaal is. Daar zou ik best aan mee willen doen; ze bellen ook ieder jaar, maar ik kan nooit, omdat ik in die periode altijd bezig ben met opnames voor Het blok."

Is er een programma waar je graag naar kijkt waar je je voor schaamt?

"Toch wel die realityshow van Gordon en Joling, Over de vloer. Té plat en over de top, maar ik heb er toch behoorlijk om kunnen lachen."

Wat is het meest genante dat je ooit op tv heb meegemaakt?

"Er gaat geen jaar voorbij dat ik tijdens de opnames van Het blok eens niet onderuit ga. Hoe ging dat gezegde met die ezel ook alweer?"

Wie op de Nederlandse tv wordt onderschat?

"Manuel Venderbos van de EO is een groot talent, hij doet het erg goed op televisie. Hij presenteert spontaan en heeft een leuke uitstraling. Volgens mij is dat best een slimme jongen."

En wie wordt totaal overschat?

"Ik ga geen namen noemen, maar er zijn presentatoren waar de verveling vanaf straalt of niet zonder autocue kunnen en nog nooit van spontaan presenteren hebben gehoord. Zij geven zichzelf niet weg voor de camera en dat zie je er dan ook aan af."

Reageren