Wat kijkt... Guido Weijers?

Guido Weijers mag op 31 december met zijn conference bij SBS 6 het jaar alweer voor de derde keer uitluiden. Tot nu keken ruim een miljoen mensen naar de oudejaarsshows van de cabaretier. Maar waar kijkt Guido zelf graag naar (of juist niet)?

Door Roxanne Vis

Hoe kijk jij tv, Guido?

"Nou, niet recht."

Wanneer zap jij acuut weg?

"Astro-tv. Dat is echt een dieptepunt. En De bevalling. Op het moment suprême zap ik ook echt weg."

Is er een programma waar je fan van bent waar je je voor schaamt?

"Ik schaam me nooit. Temptation island vind ik goed gemaakt. Juist omdat je zoveel foute dingen ziet kom je erachter hoe mensen in elkaar zitten. Iedereen knakt wel een keer als de zon op je bol schijnt en je bloedmooie mensen om je heen hebt."

Wat is het beste programma ooit?

"Keuringsdienst van waarde. Dat is een oprecht programma. De maanlanding vind ik trouwens ook nog steeds een groot succes."

En waar is volgens jou de rek nu wel uit?

"De realitysoap. Alle volkszangers zijn nu wel gepasseerd. Compleet uitgemolken concept. Het is ook niet meer reallife; integendeel, het wordt steeds meer in scène gezet."

Maar als ze je vragen...

"Nee, dan nog niet. Ik moet echt een zaal voor me hebben, want anders is het gewoon niet leuk."

Wie wordt totaal overschat?

"Die met die krulletjes, van Op zoek naar Joseph (Frits Sissing, red.). Een aardige vent, maar geen briljant presentator. Ik vind hem geen showman. Wel een goede presentator hoor, maar als hij oproept om te stemmen op de beste Joseph, denk ik steeds dat ik de politie moet bellen."

Kijk hieronder naar een fragment uit Guido's oudejaarsshow van 2007:

Guido Weijers: oudejaarsconference 2008 is op oudejaarsavond om 21.00 uur te zien op SBS 6.

Reageren