Wat kijkt Levi van Kempen?

In ONM zien we hem iedere werkdag door het beeld schuiven als Junior Couwenberg. Maar vanaf deze week gaat Levi van Kempen ook presenteren. Op National Geographic zoekt hij in het programma Green dream district samen met Joris Putman (GTST) naar de beste duurzame uitvinding van het jaar. Maar waar wij vooral nieuwsgierig naar zijn: hoe kijkt Levi tv?

Wat is je favoriete programma of serie?

"Niet omdat ik voor BNN werk, maar ik vind echt dat deze omroep goede televisie maakt. De lama's, Try before you die: het zijn programma's waar ik voor thuisblijf."

Welk televisiefragment staat op je netvlies gebrand?

"De donorshow. BNN hield de hele wereld in zijn greep. Ik was die dag aan het draaien voor ONM en weet nog dat er overal busjes stonden van buitenlandse tv-stations en alles heel streng was beveiligd. Wat een circus was dat!"

Stond je ook achter het idee? (Een terminaal zieke donor zou haar nier aan een kandidaat geven, maar dit bleek uiteindelijk een stunt te zijn om orgaandonatie op de kaart te zetten, red.)?

"Nou, eerst vond ik het behoorlijk gewaagd. Het is niet niks als je iemand zijn nier op tv laat verkopen. Maar toen Patrick (Lodiers, red.) ingreep en verklaarde dat er niet echt een nier zou worden weggegeven, vond ik het super. Een fantastische stunt, de hele wereld keek mee."

Wanneer zap jij acuut weg?

"Ik kan best veel hebben: van bloed of brakende mensen word ik niet koud of warm. Maar bij bepaalde scènes in de extreem gewelddadige film No Country for Old Men moest ik toch even wegkijken."

Welke serie of programma moet je altijd van je vriendin kijken?

"Ik heb op dit moment geen relatie, maar mijn ex wilde altijd naar Sex and the city kijken. Die serie kon mij totaal niet boeien, maar ik dacht altijd: als zij dat nou zo leuk vindt, vooruit dan maar..."

Reageren