Wat kijkt Maryam Hassouni?

Ze speelde Dunya in Dunya & Desie, won een Emmy voor de tv-film Offers en is elke maandag in Verborgen gebreken te zien als makelaar Mouna. Maryam Hassouni is een bezig bijtje. Heeft ze nog tijd om tv te kijken?

Wat is het beste programma aller tijden?

"Ik heb echt maanden geen televisie gekeken. Maar wat ik heel erg leuk vond, al weet ik weet niet of het nog op televisie is, is Hell's kitchen. Het is zo leuk om te zien dat een man met zo'n passie voor eten helemaal gek kan worden als iemand een lasagne verkeerd heeft gemaakt. Gordon Ramsay vind ik echt geweldig!"

En het slechtste?

"Ik heb er nooit langer dan vijf minuten naar gekeken, maar De gouden kooi, ongelooflijk dat dát gemaakt wordt. Ik snap er helemaal niets van. Echt slecht."

Kijk je wel eens naar je eigen series?

"Ja, want die krijg ik op dvd. Dat is belangrijk, ook voor je eigen ontwikkeling. Ik kijk er wel heel anders naar. Maar ik kijk nooit ter ontspanning naar mezelf, alleen ter evaluatie."

Merk je dat je collega's dat ook doen?

"Daar heb ik het eigenlijk nog nooit met ze over gehad. Ik weet wel dat de meeste acteurs het echt heel erg moeilijk vinden om naar zichzelf te kijken."

Is er een serie waarin je graag een gastrol zou willen spelen?

"Ik vind 24 en Jack Bauer heel erg leuk. Daar vind ik mezelf wel in passen, haha! In Nederland wilde ik heel graag een gastrol in Deadline, en daar zit ik nu ook in. Ik ken de producent van de VARA, Robert Kievit, dus sprak ik hem een paar keer aan: 'wanneer krijg ik nou een gastrolletje?' Ik speel een gastrol in de eerste aflevering van seizoen twee."

Reageren